вівторок, 31 березня 2020 р.

Stay home! Save lives!


Coronavirus Safety






Present Prefect. Робимо вправи. Англійська граматика

Conditionals. Умовні речення. Англійська граматика.

Second Conditional (условные предложения второго типа). ЕГЭ по английско...

First Conditional (условные предложения первого типа). ЕГЭ по английском...

English | Zero and First Conditional

First Conditional - Tutor Time (English Grammar)

вівторок, 24 березня 2020 р.

Корисне ТОП-7 віртуальних екскурсій музеями світу. На Урок

Екскурсії, що не залишать байдужим жодного освітянина!
Якби раніше комусь сказали, що люди матимуть змогу подорожувати світом, зазирати до відомих музеїв та відвідувати славетні бібліотеки та не виходити при цьом з дому, це викликало б сміх, такого точно мрійника вважали б навіженим. На щастя, ми живемо в цифрову епоху, що подарувала нам безліч можливостей! Тож скористаймося ними та відвідаймо цікаві музеї!
Ми підготували добірку із семи віртуальних екскурсій, що корисно переглянути як для естетичного задоволення, так і для освітніх цілей!

1. Smithsonian National Museum of Natural History (США, Вашингтон)

Національний музей природничої історії у Вашингтоні – один із найпопулярніших музеїв у світі. Віртуальна екскурсія дозволяє побачити близько 145 мільйонів експонатів у таких залах як: «Ссавці», «Комахи», «Динозаври», «Палеобіологія», «Зал походження людини», «Геологія, дорогоцінні камені та мінерали». Тут можна побачити найбільшу гордість музею – африканського слона, а також 52-футову модель акули, численні види рослин та тварин із Австралії, павільйон із метеликами та безліч інших дивовижних експонатів. 

2. Люксембурзький Палац (Франція, Париж)

Люксембурзький Палац колись був королівською резиденцією, певний час – в'язницею, а нині тут працює Сенат. У цій будівлі є музей, створений у 1750 році. Стиль Палацу – поєднання бароко та ренесансу, а інтер'єри будівлі розписав знаменитий художник Рубенс.
Екскурсії тут проводять дуже рідко, оскільки туристи заважають працювати парламенту Франції. На щастя, віртуальною екскурсією можна насолоджуватися будь-де і у будь-який час. У палаці бували Віктор Гюго, Ернест Хемінгуей, Бодлер, Оноре де Бальзак, Сартр та Верлен. А тепер і ви маєте можливість «прогулятися» ним! А гуляти дуже зручно – варто лише натискати на стрілочки. Отримайте від побаченого естетичне задоволення!

3. Musei Capitolini (Італія, Рим)

Віртуальна прогулянка у Римському Капітолійському музеї подарує вам знайомство з такими шедеврами як «Венера Капітолійська» та бронзова кінна статуя Марка Аврелія, а ще ви можете зазирнути до галереї з бюстами римських імператорів. 
На жаль, під час віртуальної екскурсії ви побачите далеко не всі експонати, але про деякі з них варто розповісти дітям. Так, саме у цьому музеї знаходиться статуя легендарної Капітолійської Вовчиці з Ромулом та Ремом (міфічні засновники Риму). Крім того, у Римському Капітолійському музеї є картинна галерея (Пінакотека) з картинами та мозаїками найвідоміших митців: Рубенса, Веронезе, Тиціана, Веласкеса, Гверчіно і Караваджо. Зацікавили? Така екскурсія точно сподобається і вам, і вашим вихованцям!

4. Лувр (Франція, Париж)

Лувр – один із найбільших художніх музеїв світу! Під час віртуальної екскурсії ви ознайомитесь із його найпопулярнішими експонатами – творами Мікеланджело, єгипетськими старожитностями тощо. Кожну з доступних у програмі локацій ви можете оглянути у форматі 360 градусів, а якщо натиснете на деякі з артефактів, то отримаєте додаткову інформацію про них. 
На жаль, тут ви не побачите знаменитої картини Леонардо да Вінчі – «Портрет пані Лізи дель Джокондо» («Мона Ліза»), а також статую Венери Мілоської. Утім, про те, що ці експонати є в музеї, діти мають знати!

5. Anatomical Museum (Україна, Івано-Франківськ)

У музеї Івано-Франківського медичного університету виставлено понад 500 експонатів (власник музею планує розмістити ще близько тисячі експонатів!). Тут у скляних банках зберігаються зразки тканин, скелети, черепи, та навіть фрагменти людських тіл! Гордість музею – м'язовий труп, який відвідувачі прозвали «муміфікованим тілом». У цьому музеї не лише проводять екскурсії, його також часто відвідують майбутні лікарі, які бажають отримати нові знання. 
Віртуальна прогулянка буде особливо корисною для дітей, які вивчають анатомію!

6. The National Museum of Computing (Великобританія; Блетчлі Парк)

У Національному музеї обчислювальної техніки знаходиться неймовірна колекція комп'ютерів. Тут можна побачити як машини 1940-х років, так і сучасне обладнання. І все у робочому стані! Крім того, тут наглядно показано історію механічних та електронних калькуляторів, а також продемонстровано розвиток інтернет-технологій. 
Геймерів зацікавить виставка ігрових консолей відеоігор із різних епох!

7. 3D Landmark Scan Botanical Gardens (США; Баффало)

Ботанічний сад Баффало відомий своїми екзотичними рослинами. Тут ви побачите орхідеї, бамбук, пальми, імбир та інші види рослин із Азії. Біля фонтану можна помилуватися статуєю Будди та чайний будиночок із кедра. Тут панує спокійна атмосфера, тож навіть не віриться, що раніше на цьому ж місці, була презентована тема тропічного лісу із топіарними фігурами динозаврів (об'ємні фігури з металічним корпусом, покриті штучним газоном).
Кожну з представлених віртуальних екскурсій можна використовувати як під час занять, так і для дистанційного навчання. А можна просто для розваги! А яка з екскурсій сподобалася вам найбільше?

Інтернет на користь «Google Classroom» – ідеальний ресурс для дистанційної роботи з класом. На Урок

Огляд можливостей ресурсу «Google Classroom».
Як працювати з учнями на відстані та не втратити звичної ефективності? Одним із найкорисніших додатків для роботи з дітьми є «Google Classroom», що створює інтерактивне онлайн-середовище, у якому ви можете виконувати звичні учбові завдання та проводити зустрічі. 

Збираємо учнів у віртуальному класі

Класна кімната від Гугл – хмарний сервіс. Інакше кажучи, за наявності комп’ютеру, ноутбуку або мобільного пристрою з доступом до інтернету, ви та учні можете будь-якої хвилини долучитися до онлайн-класу. Власники комп’ютерів можуть знайти вкладку «Клас» натиснувши квадрат у правому верхньому куті браузеру Google Chrome, а власники телефонів мають окремо встановити безкоштовний додаток через магазини «Play Market» чи «App Store».
Перейшовши у вкладку, ви потрапляєте в робочий кабінет, який спочатку буде порожнім. Натиснувши кнопку «+» у правому верхньому куті, ви можете, додати віртуальний клас. Заповнивши назву групи ви одразу ж отримуєте можливість додавати до неї учнів шляхом надсилання згенерованого програмою коду або посилання (на електронну пошту).
У «Google Classroom» можна додати до 250 людей, серед яких учні, батьки, а також інші вчителі.

Як керувати класом?

Клас має три основні кнопки/вкладки, вони ж підрозділи, завдяки яким відбувається керування навчанням – потік, завдання і люди.
Вкладка «Потік» фактично є аналогом стрічки з соцмереж. Тут можна:
  • писати повідомлення,
  • кидати відео, посилання і світлини,
  • ставити завдання.
Учні можуть коментувати матеріали чи просто спілкуватись один з одним. Саме тут відбуватиметься ваша основна комунікація із класом.
Вкладка «Завдання» є своєрідним щоденником, або ж дошкою, де вчитель залишає завдання, які мають виконати учні. Тут можна зберігати заздалегідь підготовлені завдання, які поширюються в одному або декількох класах через ваш приватний кабінет. Учні отримують завдання та бачать встановлений строк виконання, а виконавши – натискають кнопку «Здати», після чого завдання опиняється у вчителя, який може виставити оцінку та відправити перевірену роботу учневі. Украй зручно і те, що ви можете прослідкувати, чи дивився учень завдання, чи навіть не відкривав надіслану йому вкладку.
У вкладці «Люди» можна побачити всіх присутніх онлайн – викладачів та одногрупників. Саме тут ви можете знайти конкретну особу та надіслати їй персональне повідомлення. Попросіть учнів заповнити профіль, вписавши ім’я та поставивши власне фото – так буде простіше орієнтуватися.

Функції та можливості

Використовуйте «Google Classroom,» аби відтворити звичайний шкільний клас у режимі онлайн. У вкладці «Потік» учні можуть лишати фото етапів роботи з власних зошитів, записувати відео створення поробки та ділитись посиланнями. 
Завдяки додатку ви можете:
  • надсилати матеріали всім учням одразу, дистанційно;
  • збирати роботи онлайн, а не нести додому стоси зошитів;
  • бачити статистику виконання;
  • створювати анкетні опитування;
  • планувати час розсилки завдань;
  • налагоджувати невидиме для інших учнів індивідуальне спілкування з більш сором’язливими школярами тощо. 
Додаток є безкоштовним, також він захищений від втрати інформації (всі дані копіюються на Гугл-диск), та проникнення сторонніх осіб. А ще він неймовірно простий і зручний, завдяки чому і здобув усесвітню популярність. 
Аби дізнатися про додаток ще більше та навчитися працювати з ним, пропонуємо пройти швидке навчання, переглянувши вебінар «Використання додатків Google для налагодження взаємодії між учасниками освітнього процесу»
від тьюторки дистанційного курсу «Додатки Google в освітній діяльності» Антоніни Букач. 

Школа 7 переваг використання тестів для перевірки знань учнів. На Урок

Розглядаємо переваги тестування як методики перевірки знань учнів.
Учитель завжди у пошуку чогось нового: матеріалів, методів, підходів, способів оцінювання знань. Знайти ідеальний варіант, який влаштує всіх і буде дійсно дієвим, не так просто. Але він все ж таки існує! Спробуйте застосувати тести.
Якими бувають тести? Їх можна класифікувати за різними ознаками. Наприклад, за призначенням виділяють такі тести: навчальних досягнень, готовності до навчання, інтелекту, психометричні та профорієнтаційні. Саме тести навчальних досягнень найчастіше використовуються у школі, і саме вони є одним із найнадійніших інструментів оцінювання знань учнів. Тести, порівняно з іншими методиками оцінювання, мають безліч переваг, що і робить їх надзвичайно популярними.

1. Швидка перевірка результатів навчальних досягнень із щойно вивченої теми.

Це дозволить значно зекономити час, який ви могли б витратити на проведення та перевірку кількох контрольних робіт наприкінці кожної теми. Використовуйте запитання різного рівня складності: це дозволить з’ясувати, наскільки глибоко учні вивчили тему і не витрачати зайвого часу на перевірку.

2. Перевірка, що охоплює одразу декілька тем.

Скільки контрольних робіт треба провести, щоб перевірити знання учнів не з однієї, а з кількох пов’язаних між собою тем? Скільки уроків, під час яких можна було додатково пояснити складну тему, буде витрачено на написання робіт? У той час як за допомогою правильно складеного тесту можна оцінити знання у найширшому сенсі.

3. Об’єктивна оцінка рівня засвоєння навчального матеріалу.

Використання тестів виключає можливість дати суб’єктивну оцінку знанням учнів, що інколи можливе під час усного опитування. Наприклад, багато хто з дітей дуже хвилюється під час відповіді біля дошки і може відповісти неправильно.

4. Чітке виявлення прогалин у знаннях.

Ви зможете оперативно отримувати інформацію щодо того, наскільки добре учні засвоїли програмовий матеріал, не очікуючи завершення навчальної теми. І якщо рівень засвоєння знань недостатній, ви маєте змогу швидко все виправити. Такі тестування можна влаштовувати навіть наприкінці кожного уроку: ви матимете чітку картину засвоєння матеріалу і зможете скоригувати стратегію викладання.  

5. Однакові умови для всіх учнів.

Усі учні отримують однакове завдання, яке рівноцінно оцінюється, тому навіть найменша можливість похибок чи помилок виключена. Як і подальші претензії від учнів.

6. Економія часу на перевірку.

Перевірка тестів займає значно менше часу, ніж перевірка контрольної роботи, яка передбачає розгорнуті відповіді на запитання чи розв’язання задач. Скільки часу ви витрачаєте на перевірку таких робіт? А от тести перевірити значно простіше.

7. Підготовка учнів до ЗНО.

Як показує практика, багатьом дітям складно працювати з тестами. Психологічний бар’єр, що виникає в школярів, можна легко подолати, сформувавши навичку роботи з тестами. І саме тому тестування будуть дуже доречними – діти звикнуть до такого стилю роботи і не відчуватимуть зайвого стресу, коли настане час складати ЗНО.
Тести – це чудово і надзвичайно зручно! Сучасні технології дозволяють виводити тестування на новий рівень – в онлайн-середовище. Освітній проект «На Урок» підготував для вчителів нові можливості роботи онлайн: від створення тесту до перевірки його результатів. Ви створюєте тест потрібного вам формату в повністю українськомовному середовищі, поширюєте його серед дітей за допомогою посилання та коду. Діти виконають завдання у заданий період, після чого система проведе фактично миттєві підрахунки, які допоможуть визначити реальний рівень знань дитини. І все це безкоштовно, без винятків. Здається неймовірним? Усе цілком реально! Просто спробуйте та переконайтесь!

Інтернет на користь Організація дистанційної роботи під час карантину Онлайн-тести «На Урок»

Коли виникає вимушена і нагальна потреба дистанційного навчання, на допомогу приходять сучасні технології.
Міністерство освіти і науки повідомило, що з 12 березня в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти: дошкілля, позашкілля, профтех, загальної середньої, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.
Перед педагогами вже постало чергове непросте завдання – як організувати продуктивний освітній процес дистанційно. Окрім офіційних рекомендацій від міністерства, є просте розуміння – є навчальні плани, яким потрібно слідувати, а до кінця навчального року лишилось не так багато часу. З іншого боку виникає просто людське бажання продовжити навчати школярів важливим речам. Як впоратись із цією непростою ситуацією?
І ми створили унікальну можливість для вчителів України – використовувати безкоштовний сервіс онлайн-тестів «На Урок» для повноцінної дистанційної перевірки знань, які здобули учні під час самостійної роботи.
Так трапилось, що у березні онлайн-тестам «На Урок» виповнюється якраз рік. І за цей час ми розробили та вдосконалили повноцінний функціонал онлайн-тестів, а також продовжуємо працювати над оновленнями. І сьогодні понад 100 000 учнів щотижня виконують завдання в системі безкоштовного онлайн-тестування «На Урок», а база готових тестів налічує понад 40 000 готових зразків.
Нагадаємо ключові особливості онлайн-тестів «На Урок»:
- увесь функціонал безкоштовний (кількість завдань та кількість тестів - необмежена)
- повністю українськомовний інтерфейс
- велика база готових тестів
- інтеграція з особистим кабінетом вчителя
- можливість створювати різнотипні завдання
- лаконічний та продуманий дизайн
- контроль виконання роботи
- 12-бальна та відсоткова система оцінювання
- широкі можливості для аналізу результатів роботи
- наявність специфічних символів, які можна використовувати під час створення тестів
- актуальність для вчителів усіх предметів
У звичайному робочому процесі онлайн-тести можна використовувати як флеш-картки, для роботи в режимі реального часу та у якості домашнього завдання. Під час карантину найбільш актуальним буде використати онлайн-тести як домашнє завдання, адже у цьому разі ви зможете:
  • задати домашнє завдання з будь-якої теми і контролювати його виконання дистанційно
  • перейменовувати домашні завдання з одного тесту для різних класів
  • змінювати крайній термін виконання завдань
  • контролювати, коли саме було виконано завдання конкретним учнем
  • аналізувати статистику успішності
  • завантажувати звіти про виконання роботи у таблицях Excel
Система сама оцінить роботу за 12-бальною шкалою, або у відсотках, і так само миттєво підрахує загальну кількість балів за кожне завдання. Ви зможете переглянути відповіді кожного учня, або загалом проаналізувати роботу всього класу, залежно від того, які задачі ви перед собою та дітьми ставите.

Як створити тест?

Кожному зареєстрованому користувачу сайту «На Урок» доступна можливість створення необмеженої кількості онлайн-тестів. В особистому кабінеті вчителя є окремий розділ, присвячений онлайн-тестам. Створюйте завдання, працюйте з чернетками тестів. Нагадаємо, що онлайн-тести можуть бути відкритими (доступними усім користувачам сайту) та приватними (доступні лише вам) - ви самі обираєте формат.

Як задати домашнє завдання?

Будь-який зі створених онлайн-тестів ви можете використати у якості домашнього завдання. Це може бути ваш авторський тест, або ж зразок від вашого колеги, який обрав формат загальнодоступного онлайн-тесту для своєї розробки. Безпосередньо на сторінці обраного тесту ви зможете переглянути всі доступні варіанти роботи з ним.
Натисніть на іконку «Домашня робота», і ви одразу опинитесь на сторінці налаштувань, де ви зможете: обрати крайні терміни виконання роботи, змінити назву (наприклад, вказавши, якому саме класу чи групі належить виконати роботу), перемішати запитання та варіанти відповідей тощо.
Натиснувши кнопку «Задати домашнє завдання», ви запускаєте відлік часу, розрахований на роботу. Після цього достатньо передати дітям унікальний пароль до цього домашнього завдання та посилання, за яким його потрібно ввести. Нагадайте, щоб під час роботи діти вказували свої імена та прізвища, аби не виникало плутанини. 
Усі домашні завдання, термін дії яких ще не сплив, у вашому особистому кабінеті позначені червоною кнопкою. Коли вся робота буде виконана, зупиніть роботу (або система зробить це автоматично, коли сплине час, вказаний вами) і проаналізуйте результати.
Результати тестувань: https://naurok.com.ua/test/homework/list  

Де шукати готові тести?

Ви витратите мінімум часу на роботу, зокрема, використавши онлайн-тести створені колегами. Як ми вже говорили, Бібліотека тестів на сьогодні налічує понад 30 000 зразків тестів на різні теми та до різним предметів. Використайте усі можливості пошуку - задайте ключовий пошуковий запит (наприклад, «Маруся Чурай»), або спробуйте відфільтрувати усі тести за класами та предметами.
  • Бібліотека тестів: https://naurok.com.ua/test 
  • Сподобався тест колеги? Збережіть його собі. Усі збережені тести ви знайдете за посиланням у вашому особистому кабінеті: https://naurok.com.ua/test/bookmarks    

Як розважити учнів?

Навчання має бути сповнене позитивом! Адже саме це дозволяє активно засвоювати знання та мотивує учнів до навчання. А що мотивує краще за конкурси? Діти охоче беруть участь у конкурсах, адже вони дозволяють продемонструвати знання, відчути смак змагання та вітер перемоги! Не варто позбавляти учнів цих відчуттів через карантин. Спеціально для учнів освітній проєкт «На Урок» регулярно проводить цікаві онлайн-конкурси, взяти участь у яких може кожен! 
Просто зараз учні можуть долучитися до двох конкурсів: «#ТГШ206: Таємниця генія Шевченка» (розроблений спеціально до дня народження Кобзаря) та «Слово до слова» (створений до Дня української писемності та мови). Зареєструвати учнів можна безпосередньо на сторінках конкурсів. Для цього:
  1. Натисніть кнопку «Зареєструватися».
  2. Оберіть у формі заявки пункт «Раніше створений клас» або «Створити клас».
  3. Натисніть кнопку «Зареєструвати клас».
  4. За потреби внесіть до створеної заявки додаткові імена.
Участь у конкурсі може стати нестандартним домашнім завданням, яке точно сподобається учням!
Якщо ж ви вважаєте, що учням не завадить отримати додаткові знання з якоїсь теми, запропонуйте їм пройти онлайн-курси дл учнів 1-11 класу від «На Урок». 
Освітній проєкт «На Урок» допоможе педагогам України організувати роботу на час карантину!

Використання можливостей «На Урок» для дистанційного навчання

вівторок, 17 березня 2020 р.

Learn German: Das Haus 7 клас

Deutsch lernen - Learn German: Gebäude, Häuser, Straße, tägliches Leben...

A2 Deutsch lernen: Haus, Wohnung und Zimmer / apprendre l'allemand: les ...

Давальний відмінок. 7 клас. Deutsch lernen: Frage "Wo?" + "in" + Dativ / learn German: question "Whe...

Як мені дістатись до пошти? 7 клас. Deutsch lernen: Wegbeschreibung (A1 / A2) - German lesson for beginners...

У місті. 7 клас. Deutsch lernen A2: In der Stadt / German lesson: In the city / direction...

пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Моє місце проживання. Wortschatz Wohnen Deutsch A1

Мій новий будинок! Дізнайтеся німецький словник з меблів та кімнат!

Житло.Start Deutsch 1, Sprechen Teil 2– Thema: Wohnen - Goethe-Zertifikate A1

Меблі. Learn German | German Vocabulary | das Möbel | Furniture | A1

Моя квартира. Мій будинок. Deutsch lernen – Deutschkurs A1 – Thema 04/20: Meine Wohnung

Моє місце проживання. Deutsch lernen – Deutschkurs A1 – Thema 03/20: Mein Wohnort / Wohnen

Yesterday (With Spoken Word Intro / Live From Studio 50, New York City /...

Пісня. Mein Haus | Kinderlieder | Kindergarten Songs | Kinder Tanz Songs von Mi...

Цифри. Deutsch lernen: Zahlen bis 100 + Adjektive + Substantive - German for ch...

Komplimente auf Deutsch: Accessoires, Pflegeprodukte + Schmuck - German ...

Viele verschiedene Kleidungsstücke und Accessoires lernen für Kinder (de...

Mascha und der Bär - �� Hurra! Ferien! ��️

Deutsch lernen: Möbel (Spiel - game - jeu)

Haushaltsgegenstände, Haushaltsgeräte und Möbel lernen für Kinder und Kl...

Кухня, продукти харчування.In der Küche - Die ersten Wörter - Wir lernen Deutsch - Longmix - Yleeki...

Гра Deutsch lernen: TIERE - ein Spiel (game - jeu de Kim)

Deutsch lernen | Pets - Haustiere (A1) Lesson 1

Домашні тварини німецькою для дітей